miercuri, 5 aprilie 2017

Școala altfel 

          Consider că școala altfel,este o săptămână de relaxare,oarecum,pentru elevi,deoarece ei nu fac ore.Însă în acea săptămână aceștia fac diferite activități de care vor avea nevoie în viață.

            Școala altfel este o combinație de școala și de timp liber,într-un mod plăcut, petrecut de către elevi în fața cărora învățătorii si profesorii stau săptămână de săptămâna cu,catalogul în mână.

               În ceea ce mă privește,traduc stigma prin situarea ei sub aspectul unei săptămâni a toleranței,a înțelegerii și a dialogului deschis,civilizat,onest pe teme care ar trebui să îi intereseze pe profesori,elevi,părinți și comunitate.Concept totodată această săptămână ca una în care spiritul liber,inteligența,creativitatea energiile celor implicați în procesul educativ converg către o cultură a integrității și caracterului. Integritatea unui om nu este o revelaţie survenită la capătul unor zile, mai curând ea este consecinţa anilor de trudă cu tine însuţi, autodisciplină, rigoare şi stăpânire de sine.Principiile şi valorile morale nu se învaţă dintr-odată, ele acţionează şi devin în timp, prin efort susţinut şi consecvent, farul ce călăuzeşte persoana pe durata încercărilor şi furtunilor care-i jalonează existenţa, reperul sigur către ţărmul serenităţii şi armoniei interioare.Dintr-o astfel de perspectivă mai amplă, o săptămână de „şcoală altfel” în care îţi propui să fii mai bun – atunci când este precedată şi eventual urmată de multe alte săptămâni de necuviinţă, absenţă crasă a bunului simţ – riscă să-şi diminueze până la dispariţie eficacitatea sau veleităţile educative. 

             Am discutat cu doamna dirigintă,cu o săptămână în urmă despre ceea ce o să facem în fiecare din zilele săptămânii.
Programul a fost următorul:

  • Luni:Liber
  • Marți:Vizită la biblioteca British Council & plimbare în Grădina Botanică
  • Miercuri:Vizită la Palatul Culturii 
  • Joi:Vizionare film
  • Vineri:Liber

  Împreună cu doamna diriginta am vizitat acest oraș frumos, IAȘUL.Am plecat cu pași repezi,fiind foarte încântați de această idee.Am mers,mai întâi la British Concil.Acolo am fost foarte încântați de ospitalitatea doamnelor de acolo,acestea povestindu-ne si arătându-ne fiecare colțișor din biblioteca.Am mers împreună la etaj,unde am dat un mic test despre Marea Britanie,iar echipele câștigătoare au castigat un abonament gratis pentru 6 luni.

Când am ieșit de la această bibliotecă eram mai învățați si eram,si suntem gata pentru a merge de cât mai multe ori la această bibliotecă.Din această bibliotecă am desprins multe cunoștiințe din limba engleză.Mergând mai mult timp acolo vom avea capacitatea de a învăța la rândul nostru pe cei mici.


Ne-am continuat drumul către Palatul Culturii.Înafară de frumusețea exterioară a palatului,am fost marcați de interiorul lui.Am vizitat împreună fiecare muzeu al palatului,fiind foarte interesați de acest lucru.Unele muzee ale palatului chiar ne-au plăcut foarte mult si am fost foarte fericiți că am făcut această vizită.

Ieșind de la Palatul Culturii,am desprins mai multe cunoștiinte din istorie,ceea ce nu știam noi.Noi acum trăim bine datorita celor care au fost înaintea noastră.Ei s-au străduit ca noi să avem tot ceea ce avem nevoie.Acum,noi ar trebui să fim mândri de ei,fără ei viața nu era așa.
Acum trebuie sa vorbim și să educăm la rândul nostru,să încercăm să fim la fel ca strămoșii noștri și să luptăm pentru viața celorlalți.



        Am mers foarte bucuroși si la Grădina Botanică.Acesta a fost un lucru foarte frumos.Toată lumea era încântată de frumusețea acestui loc.Am mers la,lacul gradinii,acolo am stat foarte mult.Acesta a fost peisajul care ne-a marcat călătoria.
Totul a fost ceva de vis,dar a fost frumos fiindcă l-am petrecut împreună.
          Această plimbare făcută la Grădina Botanică ne-a ajutat să ne formăm mai multe cunoștiințe în legătură cu plantele.Acest lucru ne ajută la obiectul de studiu biologia.Prin aceste activități ne formăm capacitatea de a ajuta la rândul nostru pe ceilalți și să îi îndrumăm spre mai multe activități de acest tip.

        "Şcoala are rostul să te ridice undeva de unde să-ţi fie ruşine să mai cobori." – Paul Louis Lampert 

         Puteți viziona acest videoclip pentru a afla mai multe despre Iași și despre toate obiectivele lui ascunse: https://www.youtube.com/watch?v=n7RilECYPaM